Loading...
Home/Posts/Case Studies/Permanent Solutions/Space Station At Plymouth College of Art

Space Station At Plymouth College of Art

The popular canteen at Plymouth College of Art was so busy that queues were becoming a major problem and limiting the number of customers they could serve.

They identified that many people stuck in the queues just wanted a drink or light snack rather than a full hot meal, so a PKL Space Station offering drinks and grab and go items provided an ideal secondary serving solution. It has helped eliminate queues and allowed all customers to be served much quicker as a result.

The flexibility of the Space Station enables it to be wheeled out of the way if its current location is needed for teaching, and the catering staff have been impressed by how quick it is to set up and use, thanks to its clever clamshell design. Feedback from customers has also been very positive, and catering revenues have increased as more customers are able to be served, and are no longer put off by large queues.

Rather than using the Space Station’s location as a simple add-on to the main restaurant, the College has created a lounge area around it, complete with comfortable sofas. This has resulted in a separate coffee bar area which offers customers a more relaxed alternative to the main canteen.

The Space Station has been procured via a contract rental, enabling the client to pay a single fixed monthly fee which not only includes the rental of the unit itself, but also all maintenance, servicing, repairs and replacements.

Client
UCSP Ltd

Requirement
Additional outlet to take pressure off existing canteen for smaller grab and go items

PKL Solution
PKL Space Station

2017-06-09T13:31:35+00:00